Orgonák éjszakája Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek OperaCinema Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2023.01.30.
Riopy
"Néha nem találom a szavakat, hogy kifejezzem magam, de a zene közvetlen kapcsolatot jelent az érzelmekhez. Jó példája ennek új albumom Nocturne című darabja".

A 39 éves fiatalember egy meglehetősen erőszakos szektában nőtt fel Nyugat-Franciaországban édesanyjával és négy testvérével. Nehezen beszél erről az időszakról, de az angol Classic FM-nek nyilatkozva kifejtette: "Néha nem találom a szavakat, hogy kifejezzem magam, de a zene közvetlen kapcsolatot jelent az érzelmekhez. Jó példája ennek új albumom Nocturne című darabja". RIOPY autodidakta módon tanult zongorázni és zenét szerezni, ami hihetetlen teljesítmény egy olyan zenésztől, aki egy nagy klasszikus kiadóhoz szerződött - de még inkább bizonyítja rendkívüli képességeit. A vidéki francia szektában, ahol felnőtt, a közösség "guru" vezetője minden zenét és a televíziót is betiltotta. Egy véletlen orvoslátogatás alkalmával azonban, RIOPY egy zongorákkal teli kastélyban találta magát. 18 évesen RIOPY megszökött a szektából, és rövid párizsi és Los Angeles-i tartózkodás után a körülmények sorozata az Egyesült Királyságba vezette. Itt a híres readingi zeneműboltban, a Hickiesben kezdett dolgozni, és egy nap egy vevő amikor meghallotta RIOPY-t az egyik zongorán játszani, segített neki ösztöndíjat szerezni, hogy az Oxford Brookes Egyetemen zenét tanulhasson.

További érdekességek
2024.05.15.
Nemzeti Orgonaregiszter az Orgonák éjszakáján
Az Orgonák éjszakája részeként idén is számos kiváló orgonista regisztrálhatja saját szervezésű társ...
Bővebben
2024.05.15.
Balázs Ádám szerzeménye az Orgonák éjszakáján
Felkértük az Oscar-díjas Mindenki című film zeneszerzőjét, hogy írjon művet az Orgonák éjszakájához,...
Bővebben
2024.05.15.
Hazai és külföldi művészek az Orgonák éjszakáján
Programok sokasága várja a közönséget országszerte: a kiemelkedő hazai orgonaművészek közül, mindenk...
Bővebben
2024.05.15.
Orgonák éjszakája világszerte
„Orgonák éjszakája” lesz a hívószó Franciaországtól Kínán át az Egyesült Államokig 4 kontinens közel...
Bővebben