Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
The King's Singers Bérleten kívüli koncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2022.12.08. - csütörtök 19:30
Hilarion Alfejev: Karácsonyi Oratórium
Budapest, Zeneakadémia, Nagyterem
Unikum bérlet - Budapest
Jegyárak
I. rendű: 4 900 Ft
II. rendű: 3 900 Ft
III. rendű: 2 900 Ft

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában (1143 Budapest, Szobránc u. 6-8., budapest@filharmonia.hu), az IBUSZ OKTOGON irodájában (1066 Budapest, Oktogon tér 3.), a Zeneakadémia jegyirodájában, valamint online a www.jegymester.hu oldalon.

Kedvezmények:

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett felnőtt hangversenyekre − bérletük felmutatásával − 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként.

Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

A műsor-, időpont-, helyszín- és a szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat.

Online jegyvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel

December 8-ánZeneakadémia Nagytermében első alkalommal hallhatja a magyar közönség Hilarion Alfejev Karácsonyi oratóriumát. A mű Magyarország egyik vezető nagyzenekarának közreműködésével debütál. A Concerto Budapest története régre nyúlik vissza, ugyanakkor napjainkban a dinamizmus, az újítás és az innovatív látásmód jellemzi. Az est dirigense Kovács János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar karmester lesz. A kórusrészek a Magyar Állami Operaház Énekkarának és gyerekszólistáinak előadásában szólalnak meg, szólistaként pedig Kriszta Kinga és Fokanov Anatolij lép színpadra.
A mű világpremierjét óriási érdeklődés övezte Washingtonba, ahol 2007 decemberében több ezer ember előtt mutatták be. Ezt követően New Yorkban, Bostonban majd Moszkvában is hasonló sikert aratott és mind a közönség, mind a kritikusok elismerését elnyerte.
"Az oratórium története lényegében egy út a sötétségből a világosság felé, a Messiás fájdalmas várakozásától az emberiség megtestesült Isten általi üdvösségének diadalmas öröméig. Az angyalok Jézust dicsőítő éneke jelen van minden ember énekében. Ezt a közös magasztalást szimbolizálja a kórusok éneke."- mondta Hilarion püspök a műről.

ELŐADÓK:

Concerto Budapest
Magyar Állami Operaház Énekkara (karigazgató: Csiki Gábor) és gyermekszólistái
Kriszta Kinga - szoprán
Fokanov Anatolij - basszus
vezényel: Kovács János


MŰSOR:

Hilarion Alfejev: Karácsonyi oratórium