Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2017.10.03 - 2017.12.16.
Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny
Budapest, Pécs
Front Yael

A Cincinnati Kamaraopera és a Cincinnati Egyetem Szimfonikus Zenekara élén álló ígéretes karmestertehetség, Yael Front számára izgalmasnak ígérkezik a 2017–2018-as évad, amelynek során karmester-ösztöndíjasként a két másik együttes mellett a Cincinnati Szimfonikus Zenekart is vezényelni fogja.

Az izraeli származású Yael Front 2013 óta az Egyesült Államokban él és dolgozik. Áttelepülése után hamarosan a Cincinnati Kamaraopera zeneigazgatójává és vezető karmesterévé nevezték ki. A nemrégiben alakult, dinamikusan fejlődő együttes élén Front olyan ritkán hallható és nagy kihívást jelentő műveket dirigálhatott, mint Victor Ullmann Der Kaiser von Atlantis című műve, Händel Ariodantéja, Cimarosa Il Matrimonio Segreto és Rachel Portman The Little Prince (A kis herceg) című darabjai.

2015-ben Yael Front 3. díjat nyert a londoni klasszikus zenei karmesterversenyen. 2016 nyarán másodkarmesterként részt vett az Országos Zenei Fesztiválon Maryland-ben (USA), valamint az Atlanti Zenei Fesztiválon Amerikában. Jelenleg két ösztöndíjban is részesül: a P. E. O. Nemzetközi Béke Ösztöndíja mellett a John L. Magro Alapítvány ösztöndíját élvezi.

Front kitűnő eredménnyel érettségizett a Thelma Yellin Művészeti Gimnáziumban. Középiskolás évei során kezdett mai izraeli dalokat, hangszeres darabokat és színházi zenét komponálni és hangszerelni. 2011-ben zenekari karmesteri BA-diplomát szerzett a Jeruzsálemi Zene és Tánc Akadémián (JAMD), Jevgenyij Cirlin tanítványaként. A JAMD-n az egyetem fúvószenekarát, kamarakórusát, szimfonikus zenekarát és operatársulatát vezényelte. Alapszakos hallgatóként alapította meg a Gvanom Gyermekkórust az izraeli Ramat Ganban, 2012-ben pedig részt vett a Tedarim projektben, amely egyéves kortárs zenei képzést kínált a legiválóbb fiatal muzsikusok számára.

Yael Front 2015-ben szerzett mesterdiplomát a Cincinnati Egyetem Zenei Intézetében (CCM), ahol jelenleg Mark Gibson vezetésével zenekari karmesteri doktori tanulmányait folytatja. A CCM keretében számos igényes feladatot kapott: Mozart Cosí fan tutte című operáját, Massenet Cendrillon-ját, Adam Giselle-jét, Dvořák 8. szimfóniáját, Rimszkij-Korszakov Seherezádé című operáját, valamint a Pulitzer-díjas amerikai zeneszerző, Julia Wolfe A kegyetlen nővér című operáját vezényelhette.

A 2017–2018-as évadban Yael Front az Egyesült Államok számos együttesének élén szimfonikus zeneművek, operák és musicalek előadásában vesz részt.