Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2025.03.10. - hétfő 19:00
Állatok farsangja másképp
Eger, Gárdonyi Géza Színház
Filharmónia bérlet - Eger
Felnőtt bérletek
Jegyárak
6 400 Ft

Jegyek 2024. szeptember 18-tól válthatók.

Jegyár kedvezmények:

Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.
A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett felnőtt hangversenyekre  bérletük felmutatásával 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet!
A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető, koncertenként.Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Jegyek és bérletek válthatók a Gárdonyi Géza Színház jegyirodájában (Eger, Hatvani kapu tér 4.; +36 36 518 347; szervezes@gardonyiszinhaz.hu), valamint az előadás előtt a helyszínen. Honlapunkon feliratkozhat hírlevelünkre, amelyben a Filharmónia Magyarország által szervezett klasszikus zenei programokról, az esetleges változásokról is tájékoztatjuk.

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat!

Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
19 400 Ft

A helyre szóló bérlethosszabbítás 2024. június 28-ig tart, új bérlet 2024. október 18-ig, az első hangversenyig váltható.

Bérletek válthatók a Gárdonyi Géza Színház jegyirodájában (Eger, Hatvani kapu tér 4.; +36 36 518 347; szervezes@gardonyiszinhaz.hu), valamint az előadás előtt a helyszínen.

Honlapunkon feliratkozhat hírlevelünkre, amelyben a Filharmónia Magyarország által szervezett klasszikus zenei programokról, az esetleges változásokról is tájékoztatjuk.

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat!

Jegyiroda a helyszínhez közel
Állatok Farsangja másképp

Már a reneszánsz madrigálok világában is kísérletet tettek arra, hogy állatok jellegzetes tulajdonságait jelenítsék meg a zenében. Nem voltak ezzel másképp a későbbi korok zeneszerzői sem, de mind közül talán Camille Saint-Saëns ment a legmesszebb, aki egy több tételből álló ciklusban jelenítette meg az állatok farsangját. Ezen a farsangon azonban nem csak állatok vannak. A szerző ugyanis az állatok közé sorolta a skálákat gyakorló zongoristákat is, de egyik-másik állat zenéjénél megjelenik egy-egy Offenbach- vagy Wagner-paródia is. Saint-Saëns zenéje eredetileg is farsangi szórakoztatásra készült. Ezen az estén azonban nemcsak a francia mester humora és karakterérzéke gondoskodik a közönség szórakoztatásáról, hanem Lackfi János ehhez a műhöz készült versei, más szerzők állat-zenéinek felidézése és Balázs János virtuóz zongorajátéka is, hiszen Saint Saëns eredetileg két zongorára írt zenei anyagát egyedül szólaltatja meg, melyben partnerei a BDZ A’la cARTe Kamaraegyüttes tagjai lesznek. Lackfi János így írt a versek alkotásáról: „Az állatok elképesztő viselkedése, külleme pazar képet mutat a Teremtő kifogyhatatlan játékos szelleméről. …. Nagyszerű mulatság volt Saint-Saëns úr állattárának minden egyedéről valami kedves, frappáns, zsivány szókompozíciót kanyarítani. Eljátszani a vasvödröt is összegyűrő kenguru erejével, a hattyú szépséges agresszivitásával, a vegánná lett oroszlán marconaságával, a porcelánboltban ténfergő elefánt ormótlanságával, a lassítottfelvétel-teknőc alamusziságával, a rohanó antilopok szökdelésével, a víziállatok fura szörny-grimaszaival, a kukacot marcangoló, egymással versengő baromfiak megszállottságával… És most hozzáfűztük a műsorhoz Rimszkij-Korszakov őrjítő dongóját, Bartók hálóba keveredett legyecskéjét és táncoló, büdös medvéjét, vagy épp Rameau buta tyúkjait. A Cziffra Fesztivál gálaelőadásán, a Zeneakadémián tomboló siker fogadta a produkciót, most még csavartunk rajta egyet-kettőt."

 

A Cziffra Fesztivál ás a Filharmónia Magyarország közös koncertje.

ELŐADÓK:

BDZ A'la cARTe Kamaraegyüttes:
Kalla-Tóta Hajnalka - hegedű
Bánhegyi Tünde - hegedű
Markó János - brácsa
Helecz Dániel - cselló
Botár Bence - nagybőgő
Kanyó Dávid - fuvola
Szepesi Bence - klarinét, szaxofon

Balázs János - zongora
Lackfi János - vers, próza


MŰSOR:

Saint-Saëns - Balázs János: Az Állatok farsangja
Rimszkij-Korszakov: A dongó
Rameau: A tyúk
Muszorgszkij: Egy kiállítás képei, Kiscsibék tánca
Bartók: Medvetánc
Bartók: Mese a kis légyről
Filharmónia bérlet - Eger - további koncertek