Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2025.05.26. - hétfő 19:00
Danubia Zenekar
Eger, Gárdonyi Géza Színház
Filharmónia bérlet - Eger
Felnőtt bérletek
Jegyárak
6 400 Ft

Jegyek 2024. szeptember 18-tól válthatók.

Jegyár kedvezmények:

Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.
A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett felnőtt hangversenyekre  bérletük felmutatásával 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet!
A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető, koncertenként.Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Jegyek és bérletek válthatók a Gárdonyi Géza Színház jegyirodájában (Eger, Hatvani kapu tér 4.; +36 36 518 347; szervezes@gardonyiszinhaz.hu), valamint az előadás előtt a helyszínen. Honlapunkon feliratkozhat hírlevelünkre, amelyben a Filharmónia Magyarország által szervezett klasszikus zenei programokról, az esetleges változásokról is tájékoztatjuk.

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat!

Jegyiroda a helyszínhez közel
Bérletárak
19 400 Ft

A helyre szóló bérlethosszabbítás 2024. június 28-ig tart, új bérlet 2024. október 18-ig, az első hangversenyig váltható.

Bérletek válthatók a Gárdonyi Géza Színház jegyirodájában (Eger, Hatvani kapu tér 4.; +36 36 518 347; szervezes@gardonyiszinhaz.hu), valamint az előadás előtt a helyszínen.

Honlapunkon feliratkozhat hírlevelünkre, amelyben a Filharmónia Magyarország által szervezett klasszikus zenei programokról, az esetleges változásokról is tájékoztatjuk.

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat!

Jegyiroda a helyszínhez közel
A szerelem klasszikusai

Amióta énekel az emberiség, szinte azóta szól a szöveges zenék nagyrésze a szerelemről. Sőt, ha jobban megnézzük, amikor nem szakrális énekről van szó, akkor szinte mindig jelen van az énekekben így-úgy a szerelem, még ha sokszor átvitt értelemben is. De hogyan fejeződik ki a szerelem a hangszeres zenében? Ha nem a szöveg fejezi ki, akkor mi? És miért értünk egyet abban, hogy bizonyos dallamoknak, hangzásoknak egyértelműen közük van a szerelemhez? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Danubia koncertje, melyen a hangszerek lesznek szerelmesek. Mozart nyitánya inkább az intrika oldaláról mutatja be a szerelmet, hiszen a nyitányt követő operában két férfi tréfából próbára teszi kedvesei hűségét. Liszt Szerelmi álma eredetileg dal volt, zongoradarabként lett híres, fellángoló és minden vihar ellenére is megmaradó szerelmet sokat felismerik a zenében. Rómeó és Júlia története sokakat megihletett a zeneirodalomban. Csajkovszkij egy olyan szimfonikus művet írt, ami valóságos akciófilmet varázsol a képzeletbeli filmvásznunkra. A Ruszlán és Ludmilla nyitánya a beteljesülő szerelem győzelmét hirdeti. Sosztakovics keringője egyszerre klasszikus zene, jazz és sláger, mely némi melankóliával vágyódik valami vagy valaki után. Francis Lai és Henry Mancini Love Story-zenéje még inkább melankolikus és át is vezet Ott Rezső művéhez, aki egyetlen kompozícióban foglalta össze a szerelmi dalok, szerelmes számok történetét.

ELŐADÓK:

Danubia Zenekar
Horváth István - tenor
vezényel: Hámori Máté


MŰSOR:

Mozart: Così fan tutte - nyitány
Liszt: Szerelmi álmok, No. 3
Csajkovszkij: Rómeó és Júlia - nyitányfantázia
Glinka: Ruszlán és Ludmilla - nyitány
Berlioz: Fantasztikus szimfónia, II. Bál
Sosztakovics: 2. „Jazz-szvit” varieté-zenekarra, II. keringő
Lai - Mancini: Love Story - téma
Ott Rezső: Love(song hi)story
Filharmónia bérlet - Eger - további koncertek